DIGITALIZARE PENTRU EDUCATIE

Suntem pregatiti sa sustinem digitalizarea scolilor prin solutii moderne de invatare-predare, adaptate nevoilor fiecarei institutii de invatamant

 

In ultimii ani, tehnologia este tot mai prezenta si tot mai utilizata in sistemul educational, astfel incat sistemul s-a transformat in scoala online sau hibrid, unde profesorii si elevii trebuie sa se adapteze la cele mai noi tehnologii aparute.  

Totodata, in urma schimbariilor majore din mediul educational au aparut si nenumarate probleme de comunicare profesor-elev, care au dus la intreruperi ale activitatilor din scoli. LLD Investments vine in sprijinul invatamantului si ofera solutii IT complete pentru digitalizare, personalizate pe nevoile fiecarei institutii in parte. Colaboram cu succes cu ONG-uri sau finantari prin Ministerul Educatiei pentru integragrea solutiilor IT in invatamant, la cel mai inalt nivel.

Prin serviciile IT oferite de LLD Investments veti beneficia de suportul IT necesar pentru implementarea digitalizarii informatice, expertiza profesionala a situatiilor de nefunctionare a sistemelor IT si sustinerea activitatii profesorilor fara intreruperi in activitate.

Solutii IT complete pentru digitalizarea educatiei:

  • Hardware:
Tabla interactiva Sistem desktop Sistem All-in-One Laptop Imprimanta Camera videoconferinta

          
  • Software: 
Office 365 Education Comunicare Stocare cloud Suita Google

 

 Patru motive pentru care avem nevoie de table interactive in Educatie:

            Utilizarea imaginilor este întotdeauna cea mai bună modalitate de a transmite mesaje. Nu trebuie să petreci mult timp scriind mii de cuvinte pentru a-ți transmite mesajul. O poză sau un videoclip sunt mai mult decât suficiente pentru a face treaba.  Comunicarea vizuală ar putea atrage cu ușurință atenția, astfel, oamenii preferă să se uite la un videoclip decât să citească o carte sau un articol. Acesta este motivul pentru care dispozitivele de afișare precum telefonul inteligent, tabla interactivă inteligentă și afișajul cu ecran LED sunt întotdeauna cele mai bine vândute pe piața de consum. 

Există 4 motive pentru care avem nevoie de table interactive in Educatie:

 

1. Viziune clară pentru învățare

Tablele interactive pentru școli nu mai sunt un truc, este o nevoie care se impune pentru a depăși dezavantajele metodelor tradiționale de predare. 

            Învățăturile cu tablă albă necesită markere nepermanente. Aceste stilouri trebuie reumplute cu cerneală ori de câte ori se usucă. În plus, tabla albă poate cauza probleme de orbire dacă este aruncată prea multă lumină pe suprafața sa. Elevii vor avea un timp dificil să citească conținutul tablei albe dacă starea de lumină este proastă. Unele școli adoptă ecrane cu proiectoare în predarea la clasă. Când se utilizează ecranul proiectorului, experiența de vizionare depinde în mare măsură de starea de lumină a sălii de clasă și de proiector, astfel, luminile trebuie stinse, iar perdelele trebuie folosite pentru a împiedica lumina soarelui să intre în clasă. Chiar dacă aveți o stare perfectă a camerei, ecranul proiectorului ar putea părea slab și nu suficient de luminos. În plus, proiectorul necesită întreținere continuă, ventilatorul și filtrul trebuie întreținute din când în când pentru a preveni problemele de supraîncălzire.
Tabla interactiva este o alternativă excelentă atât la tabla albă, cât și la ecranul proiectorului. Afișajul interactiv inteligent este luminos și viu ce oferă o imagine clară și de înaltă definiție. Cel mai important, panoul interactiv inteligent pentru școli poate funcționa extrem de bine în orice condiție de clasă. Luminozitatea ecranului nu mai este o problemă, deoarece majoritatea produselor smartboard oferă luminozitate reglabilă. În plus, panourile interactive inteligente vin cu o gamă largă de opțiuni de dimensiune, astfel incat puteti alege oricând dimensiunea de afișare a ecranului potrivită pentru sala de clasă.

 

2. Reduceți costurile și timpul de întreținere

           Cea mai importantă sarcină a unui institut de învățământ sau a unui profesor este de a educa elevii. Este foarte important pentru că talentele bine învățate sunt prețioase pentru țara noastră. Instrumentele tradiționale de predare, cum ar fi ecranul proiectorului și tabla albă, necesită întreținere, markerurile trebuie reumplute, proiectoarele trebuie întreținute. În cel mai rău caz, planul de predare poate fi perturbat dacă proiectorul funcționează defectuos în timpul sesiunii de predare și nu a putut fi remediat într-o perioadă scurtă de timp, în plus, întreținerea continuă este costisitoare. Tablele interactive pentru școli pot reduce costurile și timpul de întreținere. Astăzi, tehnologia de afișare interactivă este o tehnologie matură care are o istorie suficient de lungă. 
Producătorii de table inteligente sau de table interactive au capacitatea de a produce panouri interactive inteligente de înaltă calitate. Produsele necesită doar o întreținere continuă minimă, în plus, este foarte ușor de întreținut panoul interactiv - trebuie doar să curățați ecranul din când în când pentru a ține departe praful. 

 

3. Învățarea interactivă este abordarea corectă a educației

               Pe măsură ce tehnologia avansează, abordarea educațională trebuie, de asemenea, să iasă din cutie, elevii nu sunt diferiți de ceilalți consumatori. În publicitate, agenții de marketing social fac tot posibilul pentru a îmbunătăți implicarea în rețelele sociale. Este dovedit că interacțiunea dintre brand și clienți este crucială pentru a avea un impact pe piață. Vremurile s-au schimbat, profesorii nu mai pot hrăni elevii cu informații pe hartie. Învățarea interactivă se referă la implicare, elevii pot juca roluri active în învățarea de noi cunoștințe si pot să gândească mai mult. Tehnologia digitală face posibilă învățarea interactivă - panoul interactiv este un ecran cu impact vizual foarte puternic pentru școli. Oferă utilizatorilor o experiență fluidă de scriere ca si pe hârtie. Unele table permit chiar și scrierea simultană până la 4 utilizatori. În plus, utilizatorii își pot folosi degetele pentru a glisa sau a interacționa cu ecranul fără creion, de asemenea, permite utilizatorilor să scrie pe orice sursă de fundal. Acesta va face ca întregul proces de predare să fie intuitiv. 
In concluzie, utilizarea tablei inteligente crește implicarea elevilor și, astfel, poate îmbunătăți eficacitatea învățării la clasă. 

 

 

4. Opțiuni de conectare versatile și suport audio

               Tablele  inteligente vin cu opțiuni de conectare versatile: USB, porturile audio, HDMI și NFC sunt câteva dintre opțiunile comune. Aceste opțiuni de conectare permit colaborări optime cu alte instrumente, cum ar fi laptop, tabletă și computer personal. Profesorii își pot conecta laptopurile la panourile interactive wireless. În plus, majoritatea tablelor interactive sunt echipate fie cu difuzoare încorporate, fie cu porturi audio, putând reda fisiere atât video, cât și audio în același timp.  Deși comunicarea vizuală este importantă în învățarea la clasă, audio este, de asemenea, unul dintre fundamentele unui mediu de învățare excelent, sunetul bun îi poate menține pe studenți să rămână implicați și concentrați tot timpul. 

Concluzie

Credem că atunci când ideea de școală inteligentă sau de învățare bazată pe tehnologie va fi adoptată pe scară largă în viitorul apropiat, mai multe instituții de învățământ vor înțelege importanța tablelor inteligente în furnizarea de soluții ideale pentru diferite scenarii de învățare.

Într-o notă promițătoare, tehnologia de afișare interactivă avansează cu viteza rachetei. Sperăm că tehnologia poate oferi mai multe soluții cu aplicații mai largi în diferite domenii, inclusiv în sectorul nostru educațional.  

 

IMPREUNA,

exploatam beneficiile tehnologiei in scopul digitalizarii accelerate prin instrumente performante de invatare.

 

 

SIMPLITATE,

Ne concentram pe simplitate, astfel incat profesorii si elevii sa interactioneze foarte usor din prima zi de utilizare

 

 

 

 

 

 

INCREDERE,

Acest mod de a oferi educatie, invatatura devine mult mai interactiva, mai rapida si mai accesibila

 

 

 

 

REZULTAT,

Promisiunea noastra pentru profesori si elevi: tablele interactive vor fi utilizate mai usor, mai eficient si mai des, toate acestea reducand costurile

 

 

 

                                                               

peste 60

Echipamente vandute

7 scoli

Scoli generale & licee din Sibiu

2 primarii

Din judetul Sibiu si Brasov

2 operatori economici

Domeniul industrial & corporate